GO UP

Exotic Trips

Πουκέτ, ένας επίγειος παράδεισος: Εξωτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά

Το Πουκέτ, με τις πανέμορφες εξωτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, είναι ένας επίγειος παράδεισος που βρίσκεται στη νότια Ταϊλάνδη και βρέχεται από τη θάλασσα Ανταμάν.

Το όνομά του προέρχεται από τη μαλαισιανή λέξη bukit, που σημαίνει λόφος, μιας και το νησί μοιάζει με λόφο, όταν το βλέπει κανείς από απόσταση.

Παλαιότερα το Πουκέτ όφειλε τον πλούτο του στον κασσίτερο και το καουτσούκ και έχει πλούσια και συναρπαστική ιστορία, καθώς βρισκόταν πάνω σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα. Πλέον, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τον τουρισμό.

Οι δραστηριότητες για κάποιον που θα επισκεφτεί το Πουκέτ είναι αμέτρητες, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών!

Κόλπος Phang Nga

Μια μέρα στον κόλπο Phang Nga αποτελεί αξέχαστη εμπειρία, που θα σας μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πάντα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κόλπου είναι τα απόκρημνα βράχια από ασβεστόλιθο που προεξέχουν κάθετα από τα σμαραγδένια νερά.

Tα νησιά στο συγκεκριμένο σημείο φιλοξενούν προστατευόμενη πανίδα. Το νησί Khao Phing Kan (πολλοί το ονομάζουν και νησί James Bond, επειδή εκεί γυρίστηκε το The Man with the Golden Gun) και το ψαροχώρι Koh Panyee, είναι μόνο δύο από τα πιο διάσημα μέρη σε αυτό το κόλπο. Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το εντυπωσιακό σκηνικό τους, με σύντομες μόνο συναντήσεις με τα πλήθη των τουριστών, είναι να κάνετε μία από τις εκδρομές με πλοιάρια από το βόρειο άκρο του Πουκέτ.

Νυχτερινή ζωή στην οδό Bangla της παραλίας Patong

Αν έχετε… ανοιχτό μυαλό, δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη σε αυτή την περιοχή που χαρακτηρίζεται από… ελεύθερα ήθη. Εκεί μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στα δεκάδες μπαρ, είτε να χαζέψετε τα εξωτικά κορίτσια (ή τραβεστί), που επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες και όχι μόνο.

Παλιά Πόλη του Πουκέτ

Στην καρδιά της πρωτεύουσας του Πουκέτ, θα σας ενθουσιάσουν τα funky καταστήματα και τα πανέμορφα σημεία της πόλης. Η πρωτεύουσα του Πουκέτ διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια και τοπικά αξιοθέατα, όπως ναούς και ενδιαφέροντα μουσεία. Το μοναδικό μείγμα της αποικιοκρατίας και της κινεζικής αρχιτεκτονικής, αλλά και η έντονη γραφικότητα του τοπίου, «επιβάλλουν» μια επίσκεψη στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ.

Ναός Wat Chalong

Ο ναός Wat Chalong είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς του Πουκέτ και τον επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο. Είναι όμορφα διακοσμημένος με εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού και πολλές παγόδες. Σε συγκεκριμένες αργίες, στον Wat Chalong γίνονται πανηγύρια όπου μπορείτε να απολαύσετε το τοπικό φαγητό και πολλές τοπικές λιχουδιές.

Μεγάλος Βούδας του Πουκέτ

Ορατός από τα περισσότερα σημεία στα νότια του Πουκέτ, ο Μεγάλος Βούδας είναι μια πρόσφατη, μαρμάρινη κατασκευή που φτάνει τα 45 μέτρα σε ύψος. Βρίσκεται στην κορυφή του Nakkerd Hills και έχει θέα στις περιοχές Chalong, Kata και Rawai.

Δίπλα του, βρίσκεται ένας μικρότερος, χρυσός Βούδας, που είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένος από ορείχαλκο και ένα ιερό κοντά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Η θέα από την κορυφή είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Καταδύσεις και κολύμπι με μάσκα

Η θάλασσα Ανταμάν προσφέρει μερικά από τα κορυφαία καταδυτικά σημεία στον κόσμο. Διαθέτει κρυστάλλινα νερά, θεαματικούς υφάλους, καθώς και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Οργανωμένα καταδυτικά κέντρα θα σας προσφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα σας δώσουν οδηγίες.