GO UP
Εξωτικά ταξίδια στη Ζανζιβάρη

Ταξίδι στη Ζανζιβάρη

Ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό Ωκεανό, απέναντι από τις ακτές της Τανζανίας με πολυτάραχη ιστορία που περιλαμβάνει κατακτητές απ’ όλα τα μέρη του κόσμου σ’ ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς κάνουν τη Ζανζιβάρη έναν εκρηκτικό εξωτικό προορισμό που δεν μοιάζει με κανέναν.

Μ’ ένα όνομα που σημαίνει «η ακτή των νέγρων» και μια ιστορία που δεν είναι γραμμένη με το βαθύ τυρκουάζ των θαλασσών της αλλά με πιο μελανά χρώματα μιας και από την εποχή που ανακαλύφθηκε έγινε πεδίο για διαμάχες κυρίως μεταξύ των Αράβων και των Άγγλων κατακτητών αλλά και για μια συνταγματική ανατροπή που συνοδεύτηκε από αναταραχή.

Τίποτα όμως δε θυμίζει αυτές τις εποχές εκτός ίσως από την «Πέτρινη Πόλη», μια προστατευόμενη από την Ουνέσκο περιοχή στην πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης που βρίσκεται στο νησί Ουνγκούτζα. Αξίζει να την ανακαλύψετε με τα πόδια και να δείτε από κοντά τον τόπο που γινόταν το σκλαβοπάζαρο αλλά και την υπέροχη αραβική αρχιτεκτονική όπως αποτυπώθηκε στη συνοικία. Εδώ γεννήθηκε και ο τραγουδιστής των Queen, Freddy Mercury.

Σήμερα οι περίπου 1.000.000 κάτοικοι της Ζανζιβάρης ζουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και δε θα αργήσουν να σας παρασύρουν στους ρυθμούς της τοπικής μουσικής taarab που θυμίζει ρέγγε και είναι ένα μείγμα αφρικανικής, ινδικής και αραβικής μουσικής αλλά και να σας μυήσουν στα μυστικά του πολιτισμού Σουαχίλι που άνθησε εδώ.

Αλλά και το τοπίο της Ζανζιβάρης είναι μοναδικό με παρθένα τροπική βλάστηση, πεντακάθαρα νερά και ένα βυθό γεμάτο πολύχρωμα κοράλλια δικαιολογούν στο έπακρο τις εξωτικές καταβολές ενός μοναδικού τόπου που κάνει την επίσκεψή σας αξέχαστη εμπειρία.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε τη Ζανζιβάρη

Κλίμα Το κλίμα είναι τροπικό όλο το χρόνο με τη θερμοκρασία να φτάνει το Φεβρουάριο και τους 40 βαθμούς Κελσίου και το καλοκαίρι να πέφτει στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Ταξιδιωτικά έγγραφα Εκτός από το διαβατήριο σας θα χρειαστείτε και βίζα για να επισκεφθείτε τη Ζανζιβάρη.
Νόμισμα Τανζανικό σελίνι αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως τα αμερικάνικα δολάρια.
Γλώσσα Επίσημη γλώσσα είναι τα Kiswahili αλλά θα συνεννοηθείτε στα αγγλικά και τα αραβικά.
Ώρα Η Ζανζιβάρη βρίσκεται (-) 5 ώρες πίσω από την Ελλάδα.
Μετακινήσεις Υπάρχει το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης που μπορείτε να φτάσετε απευθείας αλλά και μέσω Τανζανίας με ιπτάμενα δελφίνια.
Γεύσεις Υπάρχουν εστιατόρια με όλες τις κουζίνες αλλά για τοπικές σπεσιαλιτέ επισκεφθείτε την προβλήτα στον ινδικό για πίτες, πατάτες, κροκέτες, χταπόδι και ψιλοκομμένα λαχανικά. Μη χάσετε το φρέσκο χυμό από ζαχαροκάλαμο.
Ρουχισμός Ελαφριά, ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα συνίσταται για το ζεστό κλίμα της Ζανζιβάρης.
Τηλεφωνικός κωδικός +255-024
Ρεύμα 220 Volt
Υγειονομικές προφυλάξεις Πρέπει να κάνετε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό και να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό. Καλό θα ήταν να πάρετε και χάπια για την ελονοσία πριν επισκεφθείτε τη Ζανζιβάρη.