GO UP

Exotic Trips

7 αξιοθέατα της Αιγύπτου που λίγοι γνωρίζουν |

7 αξιοθέατα της Αιγύπτου που λίγοι γνωρίζουν

Οι πυραμίδες και ο Νείλος είναι οι γνωστές αξιοθέατα που συνήθως συνδέουμε με την Αίγυπτο. Όμως, η χώρα αυτή κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά και θαύματα. Οι αιώνες ιστορίας και πολιτισμού έχουν αφήσει το σημάδι τους σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Αίγυπτο και να ανακαλύψετε την ομορφιά της, είναι καιρός να γνωρίσετε μερικά από τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα της.

  1. Τζαμί Σουλτάν Χασάν, Κάιρο

Αυτό το εντυπωσιακό τζαμί χτίστηκε τον 14ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κτίρια παγκοσμίως. Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τζαμιού ήταν ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για την Πυραμίδα της Γκίζας. Με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και τους εντυπωσιακούς εσωτερικούς του χώρους, το Τζαμί Σουλτάν Χασάν είναι ένας πραγματικός θησαυρός που αξίζει να επισκεφθείτε. Το εξωτερικό του χαρακτηρίζεται από τουρκική επιρροή και εντυπωσιάζει με τις μεγάλες κούπες και τα διάφορα διακοσμητικά τόξα. Στο εσωτερικό του, θα δείτε όμορφες γραμμές και γεωμετρικά σχέδια στους τοίχους, ενώ η κεντρική αίθουσα διαθέτει μια εντυπωσιακή καμινάδα. Αν ενδιαφέρεστε για την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Αιγύπτου, αυτό το τζαμί είναι ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς που πρέπει να επισκεφθείτε.

  1. Medinet Habu, Λούξορ

Ο Ραμσής Γ’ ήταν ένας σημαντικός ηγέτης της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου και το Medinet Habu αποτελεί τον νεκρικό ναό που ανήκε σε αυτόν τον φαραώ. Αυτός ο ναός είναι γνωστός για τα πλούσια ιερογλυφικά του, τα οποία αφηγούνται την ιστορία της άφιξης και της ήττας των λαών της θάλασσας.

  1. Όρος Σινά

Ονομάζεται έτσι λόγω του βιβλικού όρους Σινά, όπου ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές από το Θεό. Αυτός ο ορεινός όγκος είναι γνωστός και ίσως περισσότερο αναγνωρίσιμος από οποιοδήποτε άλλο αξιοθέατο της περιοχής. Τα απότομα βουνά αποτελούν μια μαγευτική τοποθεσία για φωτογραφίες και είναι βέβαιο ότι θα σας κατακλύσει η ομορφιά τους.

  1. Αμπού Σιμπέλ

Το Abu Simbel είναι ένα χωριό στη νότια Αίγυπτο, γνωστό για τους εντυπωσιακούς ναούς του, οι οποίοι αποτελούν προορισμό τόσο για ιστορικούς όσο και για ταξιδιώτες και είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτοί οι ναοί χαράχτηκαν στο βράχο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Ραμσή Β’ στον 13ο αιώνα π.Χ. Σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό και εντυπωσιακό ιστορικό μνημείο.

  1. Παραλία Hadaba

Ανάμεσα στην ερημική εικόνα και τα γαλαζοπράσινα νερά της Κόκκινης Θάλασσας, βρίσκεται το λιγότερο γνωστό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, γνωστό ως παραλία Hadaba. Εδώ θα ανακαλύψετε μια παραλία με καταγάλανα νερά και απαλή, ζεστή άμμο, η οποία δημιουργεί τον τέλειο χώρο για να απολαύσετε την ευεξία.

 

  1. Αλεξάνδρεια

Το Κάιρο δεν είναι η μοναδική αιγυπτιακή πόλη που προσελκύει με το μεγαλείο της. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Αλεξάνδρεια, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο γύρω από μια αρχαία αιγυπτιακή πόλη και στη συνέχεια εξελίχθηκε ως πρωτεύουσα του ελληνιστικού πολιτισμού, καθώς και της ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου. Με πάνω από 1000 χρόνια ιστορίας, αυτή η πόλη φιλοξενεί πολλά μυστικά.

 

  1. Ναός της Χατσεπσούτ

Στη δυτική όχθη του Νείλου, κοντά στην Κοιλάδα των Βασιλέων, βρίσκεται ο ναός της Χατσεπσούτ. Αυτός ο ναός, αφιερωμένος στον θεό του ηλίου Άμμωνα Ρα, θεωρείται ένα από τα “αξεπέραστα μνημεία της αρχαίας Αιγύπτου”. Ο κυρίαρχος άξονας του ναού ευθυγραμμίζεται με την ανατολή του ηλίου κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου, προσφέροντας μια αξιοθέατη θεατρική εμπειρία.