GO UP
Εξωτικά ταξίδια στον Μαυρίκιο

Ταξίδι στο Μαυρίκιο

Ταξίδι στο Μαυρίκιο

Ένα εξωτικό νησί με χίλια πρόσωπα….Γεννημένο από την έκρηξη ηφαιστείου ο Μαυρίκιος περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους, μοναδικής ομορφιάς παραλίες αλλά και καταρράκτες, πυκνή βλάστηση και μια μοναδική πολυσυλλεκτική κουζίνα που υπόσχονται μια πραγματικά αξέχαστη εξωτική εμπειρία.

Ο Μαυρίκιος βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και μαζί με τα νησιά Ρεούνιον και Ροντρίγκεζ αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα των νησιών Μασκαρέν. Παρότι οι θαλασσοπόροι γνώριζαν την ύπαρξή του από το 10ο αιώνα μ.Χ. μόλις το 1507 οι Πορτογάλοι το χρησιμοποίησαν σαν βάση για να ιδρύσουν τελικά το 1638 Ολλανδοί την πρώτη αποικία στο νησί δίνοντας το όνομα του τότε κυβερνήτη των Κάτω Χωρών, Μαυρίκιου. Η συνέχεια της ιστορίας θέλει τους Γάλλους και τους Άγγλους να αφήνουν έντονα το στίγμα τους στο νησί κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές μέχρι σήμερα με τις δύο γλώσσες να κυριαρχούν.

Η μοναδική προέλευση του Μαυρικίου συνίσταται από την γέννηση του. Αποτέλεσμα διαδοχικών εκρήξεων υποθαλάσσιων ηφαιστείων, πριν από 10 εκατ. χρόνια, δημιούργησαν ένα μοναδικό εξωτικό νησί με κοραλλιογενείς υφάλους και πλούσιο βυθό που τόσο το κολύμπι όσο και η εξερεύνηση του αποτελούν μοναδική εμπειρία. Αλλά και στην ενδοχώρα η μοναδική καλντέρα στο κέντρο μιας κορυφογραμμής γίνεται πρώτης τάξεως πεδίο για εξερεύνηση και δυνατές συγκινήσεις.

Η πρωτεύουσα του Μαυρίκιου, το Πορτ Λουί, αποτελεί μια πολύχρωμη εξωτική πόλη με ιδιαίτερο στιλ και μοναδικούς ρυθμούς. Αλλά και σε ολόκληρο το νησί οι επιρροές από την Ινδία, την Κίνα, την Ευρώπη και την Αφρική δημιουργούν ένα μοναδικό εξωτικό περιβάλλον που απεικονίζεται τόσο στον τρόπο ζωής, όσο και στη μοναδική κουζίνα του νησιού που παρότρυνε μεγάλους σεφ της εποχής μας να τον επισκεφθούν αλλά και να ανοίξουν εδώ τα δικά τους εστιατόρια όπως ο Alain Ducasse.

Στον Μαυρίκιο όμως και η ζωή στη θάλασσα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη χάσετε την ευκαιρία να αναζωογονηθείτε σε ένα θεραπευτικό σπα που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, αλλά και να κάνετε θαλάσσια σπορ μιας και οι άνεμοι αλλά και οι πανέμορφες εξωτικές παραλίες το επιτρέπουν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο

Κλίμα Τροπικό. Ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με μικρές περιόδους βροχοπτώσεων κυρίως τον Απρίλιο και το Μάιο.
Ταξιδιωτικά έγγραφα Ένα έγκυρο διαβατήριο αλλά και το εισιτήριο επιστροφής θα σας ζητηθούν με την άφιξή σας στον Μαυρίκιο. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.
Νόμισμα Rupee
Γλώσσα Στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τα ΜΜΕ και την εκπαίδευση χρησιμοποιούνται αγγλικά και γαλλικά αλλά ομιλούνται επίσης και τα κρεολικά.
Ώρα Ο Μαυρίκιος βρίσκεται (+) τρεις ώρες μπροστά από την Ελλάδα.
Μετακινήσεις Στον Μαυρίκιο λειτουργεί ένα αεροδρόμιο και η οδήγηση γίνεται στα αριστερά. Το σύστημα μεταφορών με λεωφορεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Γεύσεις Γεύσεις από ινδική, κινεζική, μουσουλμανική, ευρωπαϊκή αλλά και την τοπική κουζίνα βρίσκονται σε πολλά εστιατόρια σε όλο το νησί. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε ρούμι, που η χώρα φημίζεται για την παραγωγή του.
Ρουχισμός Sport και καλοκαιρινά ρούχα, αντηλιακές κρέμες και γυαλικά ηλίου πρέπει να βρίσκονται απαραιτήτως στις αποσκευές σας, από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας με ελαφρά μάλλινα.
Τηλεφωνικός κωδικός +230
Ρεύμα 220- 240 Volt και πρίζες αγγλικού τύπου
Υγειονομικές προφυλάξεις Δεν χρειάζονται εμβόλια για επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο. Καλό θα ήταν πάντως να κάνετε μια ασφάλεια υγείας για την περίοδο του ταξιδιού σας.

 

 

 


ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΧΩΡΑ
Μαυρίκιος
ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ
Γαλλικά, Αγγλικά
ΝΟΜΙΣΜΑ
Ρουπία Μαυρίκιου