GO UP

Exotic Trips

Ταξίδι στη Τυνησία |

Τυνησία: Η εξωτική χώρα με τα χίλια πρόσωπα

Από τη μια άκρη της βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου. Από την άλλη, βυθίζεται στην έρημο Σαχάρα. Οι εναλλαγές στο τοπίο της Τυνησίας μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η απεραντοσύνη της μεγαλύτερης ερήμου του κόσμου σε συνδυασμό με τις καταπράσινες οάσεις, κατάφυτες από φοινικόδεντρα, θα σας κόψουν την ανάσα, ενώ η βορειοανατολική πλευρά της χώρας, που βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, είναι γεμάτη πεδιάδες και λόφους.

Η Τύνιδα, η μοντέρνα Αραβική πρωτεύουσα, με διάχυτη την οθωμανική και αποικιακή της προϊστορία, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει, ενώ τα φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα, Μοναστίρ, Σους, Χαμμαμέτ, Πορτ Ελ Καντάουϊ, ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και διαθέτουν σύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και δυνατότητες για σπορ και διασκέδαση.

Τύνιδα

Ιδανική για ένα long weekend: χαμηλός προϋπολογισμός, περίπου δύο ώρες πτήση, γερή δόση αραβικού εξωτισμού. Η Τύνιδα φέρει σαφή τα σημάδια της πρόσφατης επανάστασης και είναι σε μεταβατική φάση.

Ταξίδι στη Τυνησία |

Όμως και μόνο μια βόλτα στην Avenue Bourguiba, το βουλεβάρτο με τα 30’s εντυπωσιακά κτίρια–διαμαντάκια αποικιακής και μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής, αρκεί για να απολαύσετε αυτό το εκλεκτικιστικό μείγμα, όπου τα αραβικά μπαχάρια συναντώνται με το κρουασάν και τη γαλλική μπαγκέτα.

Η Μεδίνα της Τύνιδας είναι ένας μαίανδρος από σοκάκια και καμάρες. Οπωσδήποτε γευματίστε σε κάποιο από τα αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια.

Καρχηδόνα

Τα απομεινάρια της πάλαι ποτέ θαλασσοκράτειρας είναι ελάχιστα, η τοποθεσία όμως στα κομψά προάστια της Τύνιδας παραμένει υπέροχη. Επισκεφτείτε το μουσείο για ευρήματα με επιρροές από τρεις πολιτισμούς: φοινικικός, ρωμαϊκός, ελληνικός.

Ταξίδι στη Τυνησία |

Λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Θέρμες του Αντωνίνου, ένα καλοδιατηρημένο σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών και παλαίστρας, με πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

Τυνησιακή Σαχάρα

Είναι αυτοτελές κίνητρο για να έρθετε στην Τυνησία – μπορείτε να αφιερώσετε ένα τετραήμερο ταξίδι μόνο σε αυτήν. Το τυνησιακό κομμάτι της Σαχάρας είναι μια θαυμάσια εισαγωγή για αρχάριους στο ζήτημα έρημος. Νοικιάζοντας ένα τζιπ (απαραίτητα με οδηγό), μπορείτε να χαρείτε πάρα πολλές δραστηριότητες.

Ταξίδι στη Τυνησία |

Sidi bou Said

Ένα κουκλίστικο χωριό στην άκρη ενός κρημνώδους λόφου, όπου η αραβική αισθητική συναντά τη Μεσόγειο. Καφές και ναργιλές στο Cafe des Delices, με θέα τον κόλπο της Τύνιδας και περιπλάνηση στα σοκάκια, με πανέμορφα σπίτια –γαλάζια καφασωτά παράθυρα (μασραμπίγια) σε λευκό φόντο.

Ταξίδι στη Τυνησία |

Θαυμάσιες πόρτες, ιβίσκοι, μπουκαμβίλιες – η τυνησιακή εκδοχή μιας ελληνικής νησιώτικης xώρας.