GO UP

Exotic Trips

Ταξίδι στη Τυνησία |

Τα 5 κορυφαία αξιοθέατα της Τυνησίας

Η μυστηριώδης χώρα του ζεστού ήλιου, της μαγευτικής ερήμου και των δροσερών οάσεων και τις καθαρές αμμώδεις παραλίες, ενδείκνυται για γαλήνιες διακοπές σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας. Ωστόσο, το ταξίδι στην Τυνησία προσφέρει πολύ περισσότερα να δείτε, όπως ιερά και ναούς σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τη μεγαλοπρεπή Καρχηδόνα, το αμφιθέατρο El Djem, τη Σαχάρα και άλλα αξιοθέατα, που θα σας δημιουργήσουν αξέχαστες εντυπώσεις. Για να πάρετε λοιπόν μια γεύση από την Τυνησία, συγκεντρώσαμε τα 5 σημεία που πρέπει να επισκεφτείτε.

1. Η αρχαία πόλη της Καρχηδόνας

Αρχαία πόλη της Καρχηδόνας | Ταξίδι στη Τυνησία |

Σήμερα η Καρχηδόνα είναι το πιο διάσημο προάστιο της Τυνησίας και όταν βρεθείτε εκεί, θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης να στέκονται ακόμα στην ακτή του κόλπου της Τύνιδας, εντυπωσιάζοντας με τη μεγαλοπρέπεια και την πλούσια ιστορία τους. Δυστυχώς, οι ιστορικοί δεν γνωρίζουν πολλά για την προέλευση της Καρχηδόνας. Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις έρευνές τους σε αυτή την πανέμορφη παράκτια γη, ανακαλύπτοντας διαρκώς αρχαίες πόλεις που υπήρχαν κάποτε σε αυτή την περιοχή.

2. Το αμφιθέατρο στο El Djem

Το αμφιθέατρο στο El Djem | Ταξίδι στη Τυνησία |

Το αμφιθέατρο συχνά συγκρίνεται με το ρωμαϊκό Κολοσσαίο. Αυτή η μνημειώδης κατασκευή είναι ήδη 2.000 ετών και παρόλο που σήμερα η αρένα του είναι πολύ κάτω από το επίπεδο των σύγχρονων δρόμων του El Djem, τα τείχη του εξακολουθούν να υψώνονται πάνω από τις σύγχρονες κατασκευές της πόλης και είναι ορατά από μακριά. Μέσα στο αμφιθέατρο μπορεί κανείς να εξερευνήσει τα πολλά υπόγεια περάσματα, ή να ανέβει στις σειρές των θεατών για να φανταστεί τα θεάματα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια του κοινού.

3. Η Αρχαία πόλη της Ντούγκα

Η Αρχαία πόλη της Ντούγκα | Ταξίδι στη Τυνησία |

Η Ντούγκα είναι μια από τις αρχαίες πόλεις που αξίζει να δείτε στην Τυνησία. Η ρωμαϊκή Ντούγκα ήταν κάποτε μια μεγάλη ευημερούσα πόλη με περισσότερους από 25.000 κατοίκους και σήμερα αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους στη Βόρεια Αφρική. Πολλοί ρωμαϊκοί ναοί, σιντριβάνια, δεξαμενές νερού, καθώς και θέατρα, αγορές, υδραγωγεία, νεκροπόλεις και μαυσωλεία σώζονται ακόμη στην αρχική τους κατάσταση, ενώ σε ορισμένα σημεία στους πλακόστρωτους δρόμους της σώζονται μέχρι και ίχνη αρμάτων.

4. Η Αρχαία πόλη της Κερκουάν

Στα βορειοανατολικά της Τυνησίας, στη χερσόνησο Cap Bon, βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Τυνησίας, τα ερείπια της αρχαίας Καρχηδονιακής πόλης Kerkouan. Από το 1952, οι ανασκαφές στον χώρο αυτό συνεχίζονται αμείωτα. Η πόλη που ιδρύθηκε μεταξύ 6ου και 3ου αιώνα π.Χ., καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ. Ό,τι έχει απομείνει από αυτήν διατηρήθηκε χάρις ένα παχύ στρώμα άμμου, δίνοντας μας την ευκαιρία να την θαυμάσουμε. Η ίδια η πόλη προστατεύονταν από εξωτερικές επιθέσεις με διπλό τείχος και στο εσωτερικό υπήρχε ένα άρτια οργανωμένο σύστημα αποχέτευσης με πλήθος καναλιών νερού.

5.Matmata Cave City

Matmata Cave City | Ταξίδι στη Τυνησία |

Οι φυλές των Βερβέρων ζούσαν σε τεχνητές σπηλιές βουνών για περισσότερο από μιάμιση χιλιετία. Σκάβοντας έναν μεγάλο λάκκο, γύρω από τον οποίο ανοίγονταν και τα υπόλοιπα δωμάτια, κατάφεραν να ξεφύγουν ξεφύγετε από την καυτή ζέστη του αφρικανικού ήλιου και τις ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Έτσι, στη ζέστη των 40-50 βαθμών μέσα στις σπηλιές υπάρχει μια άνετη θερμοκρασία 20-23 βαθμών. Αυτές οι ασυνήθιστες κατοικίες 1-2 ορόφων από ψαμμίτη, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες καθώς αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα. Μάλιστα εδώ γυρίστηκαν σκηνές των ταινιών Star Wars.

Με το ταξίδι στη Τυνησία θα γνωρίσετε μια πλούσια ιστορία, την ανατολίτικη κουζίνα και θα μαγευτείτε από μοναδικά αξιοθέατα. Ο ζεστός και ηλιόλουστος καιρός της είναι μάλιστα ιδανικός για να επισκεφτείτε τις μεσογειακές παραλίες της, ενώ οι φιλικοί και φιλόξενοι ντόπιοι θα κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά ξεχωριστές.